Indkøbskurv Der er 0 varer i kurvenTotal: 0,-
Betalingskort
 MENU
Forside / Lyd til bil, båd og motorcykel
Sorter:

Lyd til bil, båd og motorcykel

Du har måske brug for et nyt sæt bilstereo, eller også er din gamle 1din bilradio forældet og du ønsker noget nyt. Måske noget med apple car play  fra Alpine?

Hos BilXtra er vi Xperter i al bil stereo. Det er ligegyldigt om det omhandler lyd og højtalere, gps, skærme og kamera til bil.

Det er i vores øjne helt ligegyldigt hvilken bil du har og hvad bilen er født med. Vi har i alle tilfælde kompetencer til at hjælpe dig med enten nye højtalere, bass, subwoofere, forstærkere, aux indgang samt diverse tilbehør.
Vi benytter vores mere end 30års erfaring til at give dig den absolut bedste lyd i din bil, din båd eller på din motorcykel.

Den viden og erfaring giver os muligheden for at lave et tilbud til dig med fuld garanti og fuld sikkerhed for alt spiller som det skal. 
Hos os kan du få de fleste mærker, som Pioneer, Kenwood, JVC, Alpine og Rockford Fosgate. Vores ekspertise er altid til rådighed og vi står ofte klar med gode tilbud.

Du har her muligheden for at få den absolut bedste lydoplevelse når du kører i din bil. Når du køber bilstereo hos BilXtra giver vi garanti på, at din lydoplevelse i bilen altid er tilfredsstillende.
Måden vi giver denne garanti, er ved at sammensætte en pakke skræddersyet til dit behov. Er du til ekstra bas kan vi finde særlige subwoofers til din bil. Er du til sprøde toner kan vi finde særligt gode tweeters til dig. Vi guider dig i alt fra bilens radio og forstærker til alle former for lyd lige fra de helt dybe til de helt høje toner.

Lyd og højtalere til bil


Under denne menu finder du bilradioer, forstærkere, delefiltre og processor, højttalere, kondensator, marine og båd stereo, subwoofer samt alt i bilstereo tilbehør. Uanset om du er på udkig efter et 5" splitsæt  6,5" splitsæt eller en ganske almindelig coxial højtaler i 5,25" eller 6,5" så har vi det til dig.

8" subwoofer, 10" subwoofer, 12" subwoofer samt 15" subwoofer både i baskasse eller uden baskasse kan vi også klare. Skal du igang med et nyt projekt, så er vi din leverandør! Vi samler og sammensætter bilstereo efter dit behov.


GPS. Skærme og kamera til bil


Ønsker du en større skærm i bilen, måske med navigation og enten Apple Carplay eller Android Auto, eller bare en bilradio med gps? Vi tilbyder dig gerne gratis og kyndig rådgivning i både køb, montering og tilpasning af alle bilstereo ønsker du måtte have. Vi hjælper dig også gerne med at sætte din nye bilradio med gps eller apple carplay.

Har du spørgsmål til noget af det skrevne her, er du velkommen til at ringe på 96 300 250, eller skrive på info@bilx9000.dk

Monterings råd/forslag

 
Brug altid gode monteringskabler – koster gerne 20% af det samlede beløb du har brugt på: headunit, forstærker, højtalere, basenhed osv.
Billige kabler forringer lyden og forøger desuden risikoen for støj!
 
Stel- og plus kabler skal være ens dimensioneret – Det vil sige hvis du trækker et 35mm2 pluskabel fra batteri til forstærker så skal det originale stel kabel fra batteri til karosseri også forstærkers til 35mm2.
 
Stelkabelet skal altid være så kort som muligt – og helst under 45cm.
 
Der skal altid monteres en hovedsikring fra batteri til forstærker – Sikring skal sidde max 45cm fra batteriet.
 
Brug altid det samme stelpunkt – F.eks. hvis der skal monteres mere end én forstærker/lydprocessor eller lignende skal alle disse elementer monteres til stel samme sted. Det er også altid en god idé at trække en stel ledning fra dit stelpunkt til headuniten og montere til headuniten’s stel.
 
Det er MEGET vigtigt at have et ordenligt stelpunkt, brug derfor god tid på at finde et korrekt og godt stelpunkt. Det er IKKE altid bedst at bruge bolt under bagsæde til sikkerhedsseler som stelpunkt.
 
Træk altid linie/phonokabler i modsatte side af hvor du trækker pluskabel.
Phonokabler er meget følsomme overfor ”strømstøj/spænding”, men hvis det ikke kan undgås at phonokabel og pluskabel ”mødes” så lad dem krydse hinanden på tværs – derved mindskes området de krydses på.
 
Remote ledning, til styring af forstærker, bør trækkes sammen med pluskablet.
 
Højtalerkabler er også følsomme overfor stor strømspænding, placere dem derfor væk fra pluskablet og andre strømkilder.
 
Sørg altid for at alle forbindelser er rene og at alle skruer/terminaler/forbindelser er fastgjorte og stramme.

Hvorfor går forstærkere i stykker?


Har du været ude for at en forstærker ”har brændt netdel eller udgang”?
I en forstærker findes en kreds der giver pulser til MOSFET transistorer som ”hakker” 12volt til vekselspænding som transformeres til en højere spænding. Denne højere spænding ensrettes og vi får forstærkerens interne arbejdsspænding.
 
En forstærker på 2x50 WRMS har ca. 52 volt internt(+/-26v). Den behøver derfor ca. 20amp ved 12volt for at kunne levere fuld effekt til højtalerne. Hvis forstærkeren spiller ved fuld volume og skal yde et ekstra kraftigt signal, udnytter forstærkeren sit ”dynamiske overskud”. Det vil sige at den kræftreserve på ca. 3dB der bør findes i forstærkere som en ekstra effekt. 3dB er lig dobbelt effekt i Watt. Forstærkeren behøver nu 40 Amp en kort stund. Hvis batterispændingen ikke er perfekt, falder batteriet nu til det halve. Da behøver forstærkeren 80 Amp for at håndtere transienten i musikken. Hvis transistorerne i netdelen kun kan klare 60 Amp, som er normalen for en 2x50W forstærker, brænder de af nu.
 
Nogle millisekunder med overbelastning er nok til at de kortsluttes. Belaster du forstærkeren i 2 Ohm pr. kanal, kan du fordoble ampererne i eksemplet. Efter at have talt med flertallet af konstruktører af forstærkere, samt mine egne flerårige erfaringer som reparatør er konklussionen:

 
Forstærkere går for det meste i stykker på grund af ydre påvirkninger.
Fabrikationsfejl er meget sjældne på forstærkere af bedre kvalitet.
 
Jeg vil nu gennemgå typiske årsager som kan forstyrre netdel og udgange.
 
For lidt strøm på batteri
Når du måler er det 12 volt men når forstærkeren arbejder falder spændingen. Måling bør derfor altid ske under belastning og på forstærkerens terminaler!
 
Dårlige tilslutninger
Kabel sko der er oxideret eller dårlig klemt er en kendt årsag.
 
Dårlig stelforbindelse!!! Dette er roden til alt ondt!!!
Utallige gange har jeg set tilslutning til metal som ikke har forbindelse til karosseri – Dette er en stor fejl faktor. Mål derfor altid stelpunktet med multimeter til andre stelpunkter.
 
Fysisk fejlmonteret/placeret
Mange forstærkere kan, hvis de monteres på et ujævnt underlag, presse bundpladen op på printplade hvorved der opstår en kortslutning ved vibrationer. Det er heller ikke en god idé at placere forstærkeren på baskabinet, da der kan opstå kraftige vibrationer fra denne under afspilning af musik.
Monter ikke forstærkeren på hovedet, da den interne varme i forstærkeren altid vil stige opad. Hvis den monteres på hovedet vil varmen stige op i bundprint og forårsage at forstærker meget hurtigt går i ”protect”  eller ”Thermal mode”. Lavpris forstærkere har sjældent disse sikkerhedskredse og vil i dette tilfælde brænde af.
 
Brug altid kvalitetssikringer. F.eks. kan en sikring se hel ud men sænker spændingen ved belastning. Dette er meget almindeligt på billige AGU sikringer: Tråden ser hel ud og den måler OK men ved belastning falder spændingen pga. dårlig forbindelse i ende stykkerne.
 
Belastning på udgange
Når forstærkere belastes med 2ohm i stedet for 4ohm øges strømforbruget til det dobbelte. Kabler og tilslutninger skal derfor dimensioneres efter dette. For højt indgangssignal vil tvinge forstærkeren til at forsøge at levere mere effekt end den kan. At vride ”gainen” i bund er ingen god idé. Gainkontrollen bruges kun til at kompensere for lavt udgangssignal fra headunit. I dag hvor gode headunits leverer 3-5volt på liniesignal, bør gainkontrol stå så lavt som muligt. Ved for højt signal klipper for-forstærkeren i forstærkeren og forårsager forvrængning i udgangene. Forstærkeren vil derved ikke arbejde korrekt og trækker for meget strøm for senere at brænde af. Udgangstransistorer kan også brænde af ved overstyring. Dårlige tilslutninger på forstærkeren er lige så galt som andre steder i monteringen. Desuden opstår der nemt uønsket støj f.eks. generatorstøj eller ”susen” ved en for højt indstillet gainkontrol.
 
Forkert baskabinet
Højtaleren tvinger forstærkeren til at arbejde forkert. En højtaler der ikke kan bevæge sig korrekt i kabinettet, kan tvinge forstærkeren til at arbejde forkert. Holder man membranen fast, forsøger forstærkeren at give mere effekt for at få et rigtigt ”svar” tilbage. Enten brænder forstærker eller svingspole i højtaleren af. Et fejlberegnet kabinet kan give samme resultat. Højtalerterminaler som rører ved stel kan også brænde forstærkere af.
 
Fejl på signalkablets stel
De fleste bruger signalkablets stel som reference til hvordan forstærkningen skal være.  Fosvinder denne har forforstærkeren intet at arbejde efter, den vil arbejde ukontrolleret og vil ofte brænde af. En forstærker kan blive mellem 70 og 85 grader varm. Tilstrækkelig køling vil gøre forstærkeren bedre.

Kontakt os endelig på mail hvis du har spørgsmål Info@bilx9000.dk