Søg med nummerplade
Søg fælge på bil
Vælg type
Avanceret fælgesøger
Avanceret fælgesøger
Søg dæk
Dæksøger

Den helt gode bilvask

Håndvask vs. bilvask i vaskehallen

Det kan siges meget simpelt. Vil du gerne passe på din bil og undgå ridser i lakken, så vælger du at vaske din bil i hånden. Bilvask i i hånden er bare lækkert!

Hvad skal man bruge til bilvask?

Der findes mange geniale, mindre geniale, gode og mindre gode produkter, gadgets og former for legetøj til bilvask og du behøver ikke købe dem alle. Vi har herunder samlet en liste og de materialer som vi mener du skal have når du vasker bil.

Højtryksrenser og skumlanse
Forvaskesæbe
Vaskehandske
Fælgebørste
Autoshampoo
Vaskespand
Mikrofiberklud til aftørring
Quick Detailer


Vores fremgangsmåde er således. Vi siger ikke det er det rigtige i alle tilfælde, eller at det er den bedste måde at vaske bil, men vi siger det er hvad der virker for os på vores biler.
 

Korrekt vask er et af de mest oversete og misforståede områder inden for bilpleje, og desværre beskadiger forkert vask dit køretøjs lak over tid.

 

Hvis du tager et øjeblik at se på en gruppe biler i direkte sollys, det kan være sig på en parkeringsplads eller på et biludstilling, vil du højst sandsynligt bemærke, at mange af bilerne har lette ridser over dem.

 

Disse mikroskopiske ridser ser ud til at udstråle udad i en “cob-web”-effekt fra en central lyskilde som refleksion af solen. Mange af hvirvelmærkerne er resultatet af forkert vaske- og tørreteknik. De forårsages, når sand eller grus slibes mod malingens overflade.

 

Der har været utallige artikler skrevet om, hvordan man korrekt opretholder et køretøjs udseende, og selvom de fleste af tipsene i denne artikel bestemt ikke er nye, kan de måske hjælpe dig med at tænke over ting i et andet lys.

 

Køretøjets entusiaster spænder fra dem, der vasker eller bruger en hurtig detalje på deres køretøjer dagligt, til dem, der elsker at passe på deres køretøj, men kun får chancen for at vaske dem hver uge eller hveranden uge.

 

Begge kategorier af entusiaster kryber sammen af ​​selve tanken om at tage deres bil eller lastbil til en vaskehal, ellers kendt som "automatiske hvirvelfabrikker." 

I denne artikel håber vi at give dig nogle ideer og tips, der hjælper dig med at bevare dit køretøjs udseende og lære dig måder at undgå, eller i det mindste minimere oprettelse af hvirvelmærker.

 

Bilvask shampooer er kommet langt siden deres introduktion til markedet for bildetaljer. Der var en tid, hvor vi alle bare greb opvaskesæbe og til værks, men de dage er langt væk (Heldigvis for det da).

 

 Opvaskemiddel er designet til at fjerne fedt og mad og selvom det fungerer godt til retter, skal det blive i køkkenet! De samme egenskaber, der nedbryder fedtet på tallerkener, fjerner din voks af bilen og tørrer dine plastlister og gummipakninger ud.

 

Nogle af de faktorer, der skaber en god bilvaskshampoo som Auto Finesse Lather eller Ultimate Wash and Wax fra Meguiars, er skummende evne, smøreevne, pH-balance, koncentration, blidhed og glansforbedrende evne.

 

Bilvaskshampoo af høj kvalitet renser bilens overflade, forbedrer glansen og efterlader bilvoks, malingsbeskyttelsesmiddel eller lakforseglingsmiddel intakt. 

 

Generiske bilvaskshampooer, som du kan købe i bulk i en salgs- eller rabatbutik, mangler mange af egenskaberne ved de højere kvalitetsvaskshampooer. Du vil også opdage, at en billigere flaske bilvaskshampoo ikke nødvendigvis er en god værdi. Mens high end bilvaskshampooer som førnævnte har en tendens til at koste mere pr. liter, er de også mere koncentrerede og derfor mere omkostningseffektive.

 

Alle bilvaskshampooer, der bæres af Auto Finesse og Meguiar’s, er testet og er af højeste kvalitet. 

 

Hvis du ikke er sikker på, hvilken shampoo der fungerer bedst for dig, tilrådes det ofte at bruge det samme mærke, som du bruger til din bilvoks eller fugemasse. For eksempel, hvis din maling er beskyttet med Lavish fra Auto Finesse, skal du bruge deres Lather, og hvis din maling er beskyttet med et fint lag Meguiar's Ultimate Paste Wax er P21S er Ultimate Wash and Wax  et godt valg. Hvis du stadig ikke kan beslutte, så ring til os på 96 300 25 og lad vores eksperter hjælpe dig med at vælge det perfekte produkt!

 

Vask af bilvask

 

Hvis du spørger en gruppe bilentusiaster, hvilket firma der fremstiller en bedre bil eller lastbil, får du en række forskellige svar; alle har hans eller hendes mening! At sige, at alle har en favorit, er en underdrivelse, men der er dog nogle grundlæggende grundlæggende ting, der gør en vare til den bedste til det tilsigtede formål.

 

Vaskekanter kan være lavet af lang eller kort lur mikrofiber, svampemateriale eller fåreskind, der kan være enten syntetisk eller ægte. Vores mest populære produkt er Primo Plush.

 

 Auto Finesse Primo Plush klud er et superblødt mikrofiberhåndklæde. Den kan bruges til alle slags opgaver på alle overflader. Kluden har stor sugeevne og egner sig derfor perfekt til aftørring af vand efter vask.Denne komfortable, holdbare mikrofiberklud er velegnet til vask selv den mest delikate maling. 

 

Ved at bruge mikrofiberklude af høj kvalitet sikre du at du ikke påfører bilens lak yderligere vaskeridser når du udfører bilpleje. HUSK derfor at holde dine klude rene og undgå billige alternativer!

 

Lammeuld er et godt valg, da det er blødt, skyller let og holder masser af vand og bilvaskopløsning. 

 

Naturlige havsvampe er sammensat af noget af det blødeste materiale, som mennesket kender, og har en stor mængde vand og sæbeopløsning. Du bør undgå at bruge forretningsklude, gamle t-shirts og badehåndklæder, da luren eller tykkelsen på disse ting er så lille, at du let kan udøve for meget kraft på malingen og uforvarende skubbe overfladen snavs rundt om at indgyde vaskehvirvler. Desuden frigiver disse vaskeklude ikke så fanget snavs. De tykkere vaskehandsker designet specielt til brug på køretøjer giver plads til snavs, der trækkes væk fra din maling, indtil din vante skylles.

 

Bilvask spande

 

For at garantere en hvirvelfri finish, anbefaler vi stærkt, at du bruger vaskemetoden med to spande. Som navnet antyder, bruger du to separate spande til at vaske din bil. Den ene spand holder sæbevæskeopvaskopløsningen, og den anden holder rent, klart skyllevand, så du kan skylle din vante efter hvert pass over din bil. Dette holder de snavspartikler, du lige har plukket op på overfladen, fra at gå tilbage i den rene bilvaskopløsning og blive plukket op igen af ​​vaskehandsken.

 

Dette bringer os til det næste emne: Grit Guard Inserts. Hvis du ikke bruger dem, burde du være det! Grit Guard Insert er en rund plastriste, der sidder i bunden af ​​din spand. Den hæves over bunden af ​​skovlen med fire laterale finner, så snavs fra din vaskehandske falder til bunden af ​​skovlen, hvilket sikrer, at din vaskehandske ikke opfanger det snavs, du lige har vasket af bilen. Når du er færdig med at vaske din bil og løfte kornbeskyttelsesindsatsen op, vil du se, hvor godt den fungerer. Kornbeskyttelsesindsatsen skal bruges i både vaske- og skylle spande for optimal beskyttelse mod at indgyde hvirvelmærker. Grit Guard Washboard fastgøres oven på Grit Guard-indsatsen og bruges til at røre din vaskehætte uden at forstyrre det snavs, der har lagt sig i bunden af ​​din vaskespand, hvilket reducerer risikoen for, at din vaskhandske opfanger snavs og dermed skaber hvirvler. Vi anbefaler klart, at du køber Meguiars vaskespand med Grit-guard som udviklet til at gøre din vaskehandske ren for snavs under vask. Undgå ridser i lakken med gammelt skidt på din vaskehandske.

 

Beskyt din lak mens du vasker dit køretøj. Det er så nemt at skade lakken, især klar lakker, under vask processen. Snavs fra bilen kan nemt sætte sig i vaskehandsken selv om denne skylles i sæbevandet under vaskeprocessen. For at imødegå dette dyp din vaskehandske i en spand og gnid det mod Gritt Guard for at frigive små partikler af sandkorn & snavs, som via dette samler sig under Gritt Guard.

Funktioner og fordele: Gitter passer i bunden af spanden og forhindrer at skidtet hvirvlende rundt i vaskevandet. Gnid vaskehandsken mod gitteret for at løsne skidtet fra vaskehandsken, så skader på lakken undgås.

 

Skumlanse

 

Skumlansen er specielt designet til at maksimere skum-effekten af din shampoo eller skumforvask fx. Auto Finesse Avalanche. Derved hjælper forvasken ekstra godt med at opløse alt indgroet snavs på bilen.Vi anbefaler klart en skumlanse fra Nilfisk Skumlansen er i høj kvalitet. Passer til Nilfisk / Alto højtryksrensere. Sikre en jævn fordeling af shampoo eller pre wash skumforvask dermed opnår du en skånsom og effektiv vask af din bil, MC, båd eller campingvogn.

 

Tørring af dit køretøj

 

To af de mest populære muligheder for at tørre dit køretøj er vaffelvævede mikrofiberhåndklæder eller en luftblæser.

 

Microfiber vaffelvævede tørrehåndklæder som Meguiars vaskeklud er meget bløde, sikre og effektive. Vaffelfævefibrene fungerer som små lommer og absorberer masser af vand, og når de bruges korrekt, er de ekstremt skånsomme for dit køretøjs sarte overflader. Det tager normalt kun to håndklæder at tørre køretøjet for at sikre en pletfri og stribefri finish. Det første håndklæde opfanger størstedelen af ​​vandet, og det andet håndklæde opsamler eventuel resterende fugt, hvilket sikrer en stribefri finish. En anden fordel ved førnævntel er, at de kan vaskes med andre mikrofiberdetaljerede håndklæder, der sikrer, at de er rene og friske, hver gang du har brug for dem, uden chance for snavs fra sidste brug, der ridser overfladen.

 

Nu hvor du er fortrolig med de rigtige værktøjer til jobbet, dækker vi den rigtige teknik, der er nødvendig for at vaske et køretøj uden at indgyde vaskeinducerede hvirvler i malingen.

 

Trin til vask af dit køretøj

 

Vask altid din bil i skyggen! Dette forhindrer, at din bilvask shampooopløsning tørrer på bilen, før den skylles af. Det er bedst at vaske din bil på en relativt rolig dag, da selv en let brise kan sætte snavspartikler i luften. Disse støvpartikler tiltrækkes af vaske- / skyllevandet på dit køretøj og fungerer som sandpapir, når de gnides mellem tørrehåndklædet og køretøjets overflade. Brisen kan også få nogle pletter til at tørre, før sæbe er skyllet af - hvilket fører til striber og vandpletter.

 

Brug to spande med en kornbeskyttelsesindsats i hver spand. Den ene er til din shampooopløsning, og den anden er rent skyllevand til din vaskehætte.

 

Brug kun bilshampoo og -kufferter af høj kvalitet.

 

Fyld en 15liters spand 2/3 fuld med koldt vand. Tilsæt den korrekte mængde shampoo til vandet som anbefalet i etiket instruktionerne. Brug en stærk vandstråle til at fylde spanden for at aktivere skummet fuldt ud. Fyld den anden spand med rent vand til skylning af din vaskehandske.

 

Skyl køretøjets overflade grundigt for at fjerne det løse snavs og snavs, inden du begynder bilvaskproceduren. Hvis malingen er for beskidt, eller hvis du vil være mere forsigtig, skal du bruge en skumkanon til at blødgøre køretøjet før skylning.

 

Når du vasker dit køretøj, skal du huske at altid gå fra top til bund, aldrig det modsatte. Generelt er de beskidte dele af dit køretøj de dele, der er tættest på jorden. Hjulbrønde, vippepaneler og kofangere har tendens til at have den største ophobning af snavs, og du vil ikke bringe det affald tilbage på malingsoverfladen og risikere at ridse det.

 

Læg din vaskehandske op med din bilvaskopløsning, og vrid den ud over vaskefladen. Dette fungerer som en præ-blødgøring og hjælper med at løsne overfladekark. Det tilføjer også mere sudsy vand til overfladen, og mere smøreevne hjælper med at vaske snavs væk uden at ridse.

 

Hold dine vaskeområder små, og skyl vaskehandsken ofte i den anden spand.

 

Vask i lige, overlappende linjer i modsætning til cirkler og husk at være forsigtig med vaskehandsken ved første pas. Dette første pas samler størstedelen af ​​snavs op og løsner det resterende snavs til afhentning ved det andet pas.

 

Skyl dit køretøj ved at åbne din brandslangedyse til den åbne strømningsindstilling, eller hvis du ikke har en åben strømningsmulighed på din dyse, skal du fjerne dysen helt og lade vandet løbe eller folie over overfladen. Dette hjælper på to måder. For det første, når vand er "pladet" ned fra en overflade, har det en tendens til at efterlade færre resterende dråber. Dette betyder mindre tørretid. For det andet, da der er mindre vand at samle op, er der mindre chance for at du efterlader vand bagefter for at få øje på køretøjet.

 

Når du tørrer din bil, skal du kun bruge højkvalitets mikrofibervaffelvævede tørrehåndklæder og vrides ofte. Tør forsigtigt overfladen uden at lægge meget pres på malingen. Du behøver ikke at gnide overfladen - du tager bare hovedparten af ​​vandet op! Når du har hentet hovedparten af ​​vandet, og det første håndklæde er mættet, skal du bruge det andet håndklæde til let at samle de resterende striber eller dråber op.

 

Til sidst, hvis din voks eller fugemasse stadig er i god form, skal du gå over køretøjet med en hurtig detaljespray som Meguiars detailer eller Auto Finesse Aqua Coat for at genskabe en udstråling og glathed til malingen. Dette sidste trin giver dit køretøj det netop detaljerede udseende ved at forbedre glansen og fjerner også eventuelle ubesvarede dryp, vandpletter eller striber, der dukkede op, når du ikke kiggede.

  
Meguiar's Ultimate Wash & Wax 473 ml(G177475)Meguiar's Ultimate Wash & Wax 473 mlVarenr.: G177475Leveringstid: 1-3 dage Kun 129,-
Læs mere
Meguiar's Ultimate Wash & Wax 1419 ml(G17748)Meguiar's Ultimate Wash & Wax 1419 mlVarenr.: G17748Leveringstid: 1-3 dage Kun 239,-
Læs mere
Meguiar's Ultimate Wash & Wax Anywhere(G3626)Meguiar's Ultimate Wash & Wax AnywhereVarenr.: G3626Leveringstid: 1-3 dage Kun 189,-
Læs mere
Meguiar's Grit Guard + Vaskespand(X3002B)Meguiar's Grit Guard + VaskespandVarenr.: X3002BLeveringstid: 1-3 dage Kun 239,-
Læs mere
Noodle Microfibre Wash Mitt  - Mikrofiber handske(NWM1)Noodle Microfibre Wash Mitt - Mikrofiber handskeVarenr.: NWM1Leveringstid: 1-2 dage Kun 89,-
Læs mere