Søg med nummerplade
Søg fælge på bil
Vælg type
Avanceret fælgesøger
Avanceret fælgesøger
Søg dæk
Dæksøger

Køb dashcam hos BilXtra Aalborg

 

Et dashcam indeholder mange gode funktioner for dig som fører af bilen, og er en god investering. Hos Bilxtra forhandler vi er stort udvalg af kameraer til køretøjer herunder billige, bedste dashcam og bakkameraer.

 

 

Montering af dashcam 

Et dashcam er en bestemt type af bilkameraer, der består af et lille kamera, som monteres på instrumentbrættet eller forruden på køretøjet og vender ud mod vejen. Du kan også have et dashcam monteret bagerst i bilen, som tændes, når du starter motoren og registrerer hele din rejse.

 

Dashcams kan tilkobles din smartphone, for du kan blot downloade en tilhørende app, så du gennem din skærm på din smartphone kan se, downloade, lave sortering og slette optagelser af bilens kørsel eller parkering gennem wifi forbindelse. Disse funktioner gælder både for ios og android, så du let kan håndtere videoen i høj opløsning fra din telefon.

 

Dashcam med GPS, laneassist m.v.

Kammeraet er en effektiv måde at se, hvordan vi og andre kører, og nyttige til at finde ud af, hvem der var skyld i en bilulykke. Går bilen i stykker på køreturen, kan et dashcam fungere som en GPS-tracker, som kan hjælpe nødtjenesterne med at finde dig.

De fleste dashcam inkluderer endda en parkeringsfunktion, der starter optagelse, når der registreres en påvirkning. Hvis nogen biler rammer dit køretøj, når de parkerer og ikke efterlader en note, har du en bedre chance for at finde ud af, hvem der er ansvarlig for skaden.

Med sådanne bilkamera har du mulighed for at gemme beviser med video, hvis uheldet rammer under parkering. Kameraet starter ved bevægelse, så det er klar til at filme i høj kvalitet ved tilfælde af uheld. En optagelse af kameraet gemmes, så længe der er plads på dets SD kort.

 

Der er tre overordnede typer af dashcams:

  • - Frontkameraer med frontbillede fanger alt forud bilen for dig, inklusive trafikken, du følger. De er de billigste, men mangler evnen til at se, hvad der sket bag dig under kørsel.

  • - Dashcams, der ser forfra og bagfra (eller for og bag), optager udsigten foran og bagved din bil. Investering i disse kameraer, der tilbyder begge synspunkter, kan altså være smart, hvis du er involveret i en ulykke.

  • - Kabineudsigtskameraer giver et fugleperspektiv af, hvad der skete inde i din bil. De er mest brugt i taxaer og biltjenester, for de kan være nyttige, hvis du deler en bil, eller måske ønsker at kontrollere dine egne kørselsvaner.

 

Vi fører dette avancerede dashcam med GPS og laneassist fra Alpine.

 

Hvad er fordelene ved dashcam?

Du har set dem på nyhederne, programmer om færdselskriminalitet  og nogle af optagelserne bliver endda virale på sociale medier. De bliver stadig mere populære blandt bilister i Storbritannien. Vores forskning viser, at dashcam-ejerskab gik fra 1% til 15% på bare 4 år.

Den store fordel ved sådanne bilkamera er muligheden for at optage. Har du mistanke om, at du er blevet offer for et nedbrud af kontantbedrageri , kan du indsende optagelser som et dash cam-bevis. Dashcam kan hjælpe dig med at blive korrekt kompenseret og forhindre, at det sker for andre.

 

Er dashcam lovlig?

Dashcam er lovlige på danske veje. Du har ikke brug for en licens eller andre krav for at bruge det. Du må dog ikke montere dashcam, hvor det blokerer dit udsyn. Hvis du har en ulykke, og det konstateres, at dit dash cam distraherede dig eller tilslørede dit udsyn, kan du blive beskyldt for ulykken. Det er altså kun lovligt, hvis det ikke fjerner udsyn fra ruden.  

Det er vigtigt, du ikke gemmer på information og kameraet, for det er en lovlig pligt at fortælle passagererne, hvis dit erhvervskøretøj er udstyret med et kamera med udsigt over kabinen. For eksempel hvis du er taxachauffør eller deler firmabil, og du bruger køretøjet til familieopgaver.

Nogle dashcam optager med lyd, og de kan optage video af indersiden af ​​køretøjet. Hvis en anden, der har brugt køretøjet, ikke får at vide, at de bliver optaget, er du i strid med lovgivningen.

Har du spørgsmål til vores produkter til bilen, så kan du med fordel kontakte os, for vi har en masse produkter på lager. Vi rådgiver også omkring montering af dashcam.