Søg med nummerplade
Søg fælge på bil
Vælg type
Avanceret fælgesøger
Avanceret fælgesøger
Søg dæk
Dæksøger

Vil du gerne have anhængertræk på din bil?

 

Campingvogn, cykelstativ eller til barnevogn?

 

Mulighederne for anhængertræks funktioner er mange. Selvfølgeligt kan et anhænger træk bruges til en trailer, men der findes også et utal af andre funktioner. Anhængertræk kan blandt andet bruges til bagage, cykler, barnevogne m.m. 

 

Hvis du nu tænker at det lyder fedt, men måske også lidt dyrt og besværligt, så bare rolig, det er skam ganske lige til. 

 

For at få anhænger træk er du nødsaget til at tage stilling til hvor mange poler trækket skal indeholde. 7-pols eller 13-pols. 

 

Det er ikke så mange år siden, at 7-pols var standard, men nu er 13-pols faktisk standard. Det betyder, at hvis du tilfældigvis allerede har anhængertræk på bilen, er det måske et 7-pols og derfor kan det være nødvendigt med en 7->13 adapter.  Af denne årsag vil vi altid anbefale et 13-pols træk, da du derfor fremtidssikre din bil bedre, i forhold til 7-pols. 

 

Du tænker måske, at det her anhængertræk, eller jydekrog som du måske kender det, er lidt fjollet og kun for bønder, men der tager du fejl. Anhængertræk bliver mere og mere almindeligt i hverdagen rundt i hele landet. 

 

Hvilke krav er der til anhængertræk?

 

Hvis din bil er over 8 gammel slipper du ikke for syn for trækket kan sættes på. Er den under 8 gammel kan du måske slippe for forudgående syn ved:

 
  • at montering af anhængertrækket sker på et momsregistreret værksted. Alternativt en momsregistreret virksomhed der handler med biler eller campingvogne.

  • at værkstedet udfylder en blanket fra skat, enten på papir eller elektronisk. Denne skal indeholde en registreringsattest med “synsfri sammenkobling”

  • at anhængertrækket skal være fastmonteret. Det må således ikke være aftageligt.

 

I alle tilfælde skal din bil til syn, hvis du får eftermonteret et aftageligt anhængertræk.

 

Kan du selv montere dit anhængertræk, så skal det gøres forsvarligt og din bil skal synes før du må køre med det.

 

Nu spørger du sikkert. Jamen hvilke biler må få monteret anhængertræk?

 

Og godt spørgsmål, for det er nemlig ikke alle biler der må få monteret træk. Desværre. I de fleste tilfælde handler det om bilens størrelse, og hvor meget bilen skal kunne trække. Hvis du er i tvivl, så står svaret i din bils manual. Ellers ved vi det på 96 300 250. 

 

Alternativt kan du slå din bil op på Færdselsstyrelsens hjemmeside. Her kan du både se hvor meget du kan trække med din bil, samt hvilke genstande du må trække via kittet. 

 

Så, aftageligt eller fast anhængertræk?

 

De fleste nyere biler vil benytte det aftagelige anhængertræk. Det aftagelige træk er skønt fordi det som sagt er aftageligt. Deraf navnet. Det gør noget æstetisk behageligt for bilen når trækket ikke sidder bagpå og ødelægger “måsen” 

 

Derudover tager det ingen tid at påmontere det aftagelige anhængertræk. Det betyder på godt dansk, at der faktisk ikke er nogen fordel ved at have det fastmonteret. 

 

7- eller 13-pols

 

Anhængertræk fungerer ikke uden strøm. Det er her 7-pol og 13-pol stik kommer ind i billedet. Selve stikket består således af 7 eller 13-poler der skal tilsluttes et hunstik. Som tidligere nævnt findes der adaptere mellem 7- og 13- pol.

 

Findes der så tilbehør til anhængertrækket?

 

Det korte svar er Ja, men det kan du ikke bruge til så meget.

Det lange svar kan du til gengæld bruge. Du kan monterer både cykler, barnevogne og bagagebokse bag på bilen. 

 

Med en cykelholder kan du nemt have dine cykler med på ferien sydpå. Du kan også sagtens have dine børns cykler med fra skole eller fritidsaktiviteter. 

 

Det er blevet voldsomt populært at havde barnevogsbokse, så barne- eller klapvognen. Derudover er bagagebokse også voldsomt populære. Bagagebokse er smart fordi de kan rumme mellem 250l og 580l med en maksvægt på 60kg. Det er særligt smart fordi du dermed sparer plads indeni i bilen. Der er ikke noget værre end at sidde på lange bilferier uden benplads eller lignende. 

 

Hvad koster anhængertræk?

 

Det er næsten umuligt at sige præcist hvad anhængertræk koster da disse er modelspecifikke.

 

Vi tager 2400 for arbejdstid.

Dertilhørene ligger prisene mellem 1500 og 8.000 på trækket
Der skal benyttes et elsæt der svinger mellem 1.100 og 2.500.

Igen er dette modelspecifikt, og svinger om man vil have aftageligt afhængertræk eller ej.

 

Vi tager forbehold for ændringerne i priserne.

Spørg efter et godt tilbud her!

Dit navn

Dit telefonnummer

Din bils registreringsnummer

Fast eller aftageligt træk?