Søg med nummerplade
Søg fælge på bil
Vælg type
Avanceret fælgesøger
Avanceret fælgesøger
Søg dæk
Dæksøger

Undervognsbehandling i Aalborg

 

Det danske klima er er ikke ligefrem det mest optimale for biler. Derfor er det vigtigt at du beskytter din bil mod fugt og rust. 

 

Hvis du tænker, at det kun er gamle biler der er under risiko, så tager du desværre fejl. Selv nye biler risikerer at få forkortet deres levetid på grund af klimaet og manglende beskyttelse. 

 

Særligt undervognen og hulrum er særligt ramt, da vejgrums, sne, salt og vand hvirvles op under bilen når du kører på vejene. 

 

Vi tilbyder dig en komplet undervognsbehandling til din bil. Vores anbefaling til dig lyder på, at få bilen ordentligt behandlet i undervognen (som man siger). Derudover bør du få tjekket undervognen mindst hvert andet år. 

 

Beskyttelse mod rust er især vigtigt i byer, der oplever snedækkede vintre, såsom Aalborg. Om vinteren spreder byer som Aalborg issmeltende vejsalt på gaderne for at forhindre dem i at blive farligt glatte. 

Det er gode nyheder for den offentlige sikkerhed, men dårlige nyheder for din undervogn. Salt fremskynder dannelsen af ​​rust, når det kombineres med vand og ilt. Over tid og især om vinteren akkumuleres det under dit køretøj og begynder at skade.

Tjek dit undervogn for tegn på rust

Først og fremmest er det vigtigt regelmæssigt at inspicere din bil og dens undervogn for tegn på rust. 

Bortset fra undervognen er andre områder, man skal være opmærksomme på, skærme og andre områder ikke umiddelbart synlige. 

Tegn på rust er ikke altid indlysende. Selv noget så uskyldigt som en lille ridse eller nick kan skabe problemer. Hold øje med små ridser og behandl dem, inden de begynder at erodere. 

Se også efter mørke pletter i malingen, da disse normalt er symptomer på rustende metal nedenunder.

  Det er vanskeligt at kontrollere undervognen, hvis din bil sidder lavt, og du ikke har udstyr til at hæve den. I så fald skal du få din mekaniker til at inspicere den, næste gang du bringer din bil ind til olieskift.

 Vask din bil efter årstiderne

I starten af ​​foråret og efteråret er det en god ide at give din bil en god rengøring, inklusive undervogn. En grundig rengøring forbereder din undervogn det næste trin, hvilket er at belægge det med en rustbeskyttelsesformel.

I løbet af efteråret, inden vinteren har indflydelse på vejene, skal du rengøre hver tomme af din bil. Det vil rydde din bils overflader for alt, hvad der kan blive fanget under det lag fugemasse, du anvender bagefter. Det er vigtigt, fordi rustfremkaldende elementer stadig kan skade, når de fanges under fugemassen.

Hvis du ikke kom rundt med at rengøre din bil og påføre fugemasse i det forløbne efterår, skal du ikke bekymre dig. Foråret er også et godt tidspunkt at få det gjort.

Biler er mere sårbare over for rust i løbet af foråret. Der er mere fugt i luften, og temperaturen svinger. Plus, snavs fra smeltende sne betyder, at der er masser af salt på jorden. Dette giver en perfekt storm af rustdannende forhold, som du skal forberede dig på.

Tegn på rust på din bils undervogn

Når det kommer til rustbeskyttelse af din bils understel, har du et par forskellige muligheder, hvoraf enhver selv kan gøre det eller få det gjort i mekanikerens butik.

Din første mulighed er at have den olieret med en rustbeskyttelsesspray. De fleste er enige om, at dette er den bedste måde at gøre det på, da den oliebaserede væske kan krybe ind i hver revne og krølle for optimal beskyttelse. En tykkere fugespray kan også bruges, men sørg for at rengøre undervognen helt, inden den påføres. Ellers risikerer du at klemme sten og ætsende materialer under den.

Vær generøs, når du anvender rustbeskyttelsesmidler på bremser og brændstofledninger. Dette er de dele af undervognen, der er mest udsat for rust. Rustbeskyttelsesmidlet fungerer som en barriere mod fugt, salt og andre skadelige stoffer.

Det er aldrig for sent at rustbeskytte din undervogn. Det bedste tidspunkt at gøre det er dog, før bilen endda forlader forhandleren. Undervognen på køretøjet bliver aldrig renere, end når du først får det.

  Endelig bruger mange mennesker elektroniske rustbeskyttelsessystemer eller "elektroniske rusthæmmere" for at beskytte deres biler mod rust. Disse systemer fungerer ved at udsende en svag elektrisk strøm i hele metallet på dit køretøj. Strømmen interfererer med ladningen mellem metallet og ilt og forhindrer dannelse af rust. Når det er sagt, foretrækker de fleste de prøvede og sande metoder, vi diskuterede ovenfor. 

Vask din bil ofte om vinteren

Vinteren er et dårligt tidspunkt for din undervogn, men du kan gøre det bedre ved regelmæssigt at vaske din bil. De fleste automatiske bilvask tilbyder rengøring af undervogn. Men hvis du vil være grundig, kan du sprøjte undervognen med en højtryksrenser.

Med hensyn til hvor ofte du skal gøre det, er hver ti til tyve dage et godt benchmark at følge. Du bør også vaske din bil efter snefald, regn, og når temperaturen går over 0 grader om vinteren.

VI hjælper naturligvis gerne med alle former for undervognsbehandling. Og så endda til nordjyske priser. 

Du kan bestille tid

Navn

Telefon

Nummerplade

eller på 96 300 250.