Søg med nummerplade
Søg fælge på bil
Vælg type
Avanceret fælgesøger
Avanceret fælgesøger
Søg dæk
Dæksøger

Sommeren er lige rundt om hjørnet, og nu er det perfekte tidspunkt til at få din bil tilbage i form efter måneder med sne, slaps og is.

Vi giver her 8 gode råd til hvordan du kan gøre din bil klar til sommeren:

Skift fra vinterdæk til helårs- eller sommerdæk. Vinterdæk er lavet af en blødere gummi blanding, så de kan forblive fleksible i køligere temperaturer, men når vejret begynder at blive varmere har de en tendens til at gå hurtigere i stykker. Nårtemperaturen konstant svæver over 7 °, er det tid til at gå tilbage til dine helårs- eller sommerdæk. (brug kun helårsdæk hvis du kører under 5000km om året)
 
  1. Test din vekselstrøm. Det er ikke kun ubehageligt at køre rundt i en bil uden aircondition på en varm dag, men det kan også være farligt. Test din vekselstrøm, og sørg for, at den fungerer korrekt, før vejret bliver for varmt. Hvis du hører mærkelige lyde eller har mistanke om, at luften, der kommer ud af dine ventilationskanaler, er varmere end den burde være, skal du inspicere systemet af en professionel
  2. Kontroller dine bremser. Bremserne kan se en hel del slid i vintermånederne, når trafikken er meget mere stop-and-start, end den er om sommeren. Overvej at få dine bremser inspiceret, når du fjerner dine vinterdæk
  3. Hold din kølervæske kølig (no pun intended). Kontroller dit kølermiddelniveau, og sørg for, at blandingen af ​​kemikalier er korrekt. Du kan enten gøre dette selv med en kølevæsketester fra BilXtra eller få det kontrolleret af en professionel (også hos os)
  4. Få skiftet din olie. Hvis du skal skifte olie, kan du overveje at få det gjort, når du fjerner dine vinterdæk for at spare dig selv for en tur senere (ofte er det til din fordel at få lavet service samtidigt).
  5. Fyld din sprinklervæskebeholder op med en sommersprinklervæske . Næste gang din beholder skal fyldes op.
  6. Få lavet et forårssikkerhedstjek før sommeren. Tag ned forbi dit favoritsted BilXtra og spørg efter en pakkeaftale der indeholder emnerne på denne liste, samt væskekontrol.
Kølevæske, bremsevæske, servostyringsvæske, inspektion af din motor og udstødningssystemer og test for elektroniske komponenter som sensorer.
   
  1. Giv din bil en god vask. Salt og snavs kan bygge op på næsten alle dele af dit køretøj i løbet af vinteren, fra undervognen til de indvendige måtter. 
Når vejene er fri fra sne og salt, skal du give din bil en grundig rengøring af foråret. Glem ikke undervognen, hjulbrøndene, vinduerne og indvendige måtter.