Søg med nummerplade
Søg fælge på bil
Vælg type
Avanceret fælgesøger
Avanceret fælgesøger
Søg dæk
Dæksøger

Olieskifte der forlænger din bils levetid


Den bedste grund til regelmæssigt at skifte motorolie og filter er at forlænge motorens levetid. Forurenende stoffer i motorolie kommer fra en række forskellige kilder.
 
I en benzinmotor er forureningen primært af forbrændingsgasser, der siver forbi stempelringene.

Luftbårne partikler, der undslipper forbi luftfilteret, bidrager også til olieforurening.

Efterhånden som motorkomponenterne slides, glider flere gasser forbi ringene under kompressions- og effektcyklussen.
 

Værktøj til olieskift

 
I løbet af det sidste årti har benzinraffineringsteknologien reduceret forbrændingsforurenende stoffer, hvilket bidrager til at reducere motorolieforurenende stoffer. Tilsætningsstoffer øger motoroliens evne til at opretholde tilstrækkelig smørekvalitet, selv når de er forurenet. Efterhånden som teknologien skrider frem, forlænges tiden mellem olieskift.
 
Som et resultat er måske olieskift kun nødvendigt nogle få gange i løbet af motorens levetid. Indtil da hjælper olieskift i rette tid, vedligeholdelse af motoren og udskiftning af luftfilter med at forlænge motorens levetid.
 
Udskiftning af olie og filter lyder let. Flere tricks kan dog forenkle opgaven. At udføre jobbet i en bestemt rækkefølge med de rigtige værktøjer gør det ikke kun lettere, det reducerer også sandsynligheden for at lave et rod, eller værre, en dyr fejltagelse. Hvis proceduren kan udføres hurtigt og nemt, kan det være et incitament til at gøre det regelmæssigt.